Workshop tekenen en schilderen met pastelkrijt

Wanneer je kennis wilt maken met pastelkrijt of sinds langere tijd niet meer met pastelkrijt heeft gewerkt, dan kan dit (weer) een eerste stap zijn om het pasteltekenen op te pakken.

 

Inhoud tekenworkshops:

In de workshop maak je kennis met de verschillende pasteltechnieken en werk je met diverse soorten pastelkrijt op verschillende soorten papier. Hierdoor ontdek je wat het best bij je past, een vrije schetsmatige tekening of een doorwerkte gelaagde tekening of schilderij. De eenvoudige, toegankelijke opdrachten en oefeningen dagen je uit om de diverse mogelijkheden van pastelkrijt te ontdekken. Kijk alvast maar even op deze site.   

 

Prijzen
  • 4 avonden, per persoon € 75.00 
  • 1 gehele dag, per persoon € 75,00  of
  • een weekend, per persoon € 175,00

 

Inclusief materiaal

De workshops zijn inclusief alle materiaal zoals verschillende soorten pastelkrijt (Rembrandt, Derwent, Schmincke en Sennelier), verschillende soorten en kleuren papier waaronder velour en pastelmat van Clairefontaine, maar ook paneel. Daarnaast gebruik van doezelaars, kneedgom, tekenplaten en tafelezels. Je hoeft dus zelf niets aan te schaffen en je werkt met kwalitatief goed materiaal.

Bij de workshop krijg je het boekje “Kleur”,  een handleiding over kleur en kleuren mengen, van Royal Talens cadeau.


Locatie en aantal cursisten

Het maximaal aantal cursisten is zes personen, zodat er voldoende aandacht is voor een ieder. De worskhops worden gegeven in mijn eigen atelier in Dalfsen, maar ook geef ik op aanvraag workshops op andere locaties.

Kijk voor mijn ervaringen met het werken met pastelkrijt op de volgende pagina's.

 

Technieken